Klippan kinderdekens
Jonge kinderen slapen veel, een goede deken is heel belangrijk. Klippan kinderdekens zijn warm, zacht, comfortabel en enorm decoratief. Alle kinderdekens zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen zoals organic cotton en eco wol.

Chenille katoen of Brushed cotton
De chenille katoenen dekens van Klippan zijn gemaakt van 100% otganic cotton ofwel biologische katoen. De katoen wordt op een speciale wijze getwijnd, waardoor er een chenille katoenen draad ontstaat. Deze zachte draden zijn iets dikker dan de gewone katoen. De dekens van chenille katoen zijn wat dikker en warmer dan de standaard katoenen dekens en kunnen daardoor het hele jaar door gebruikt worden.
Brushed cotton dekens zijn gemaakt van 100% biologische/eco katoen. Na het weven worden de dekens geborsteld waardoor de dekens een extra zacht laagje krijgen. De brushed cotton dekens zijn dunner en vallen soepel waardoor ze ook goed gebruikt kunnen worden als omslagdoek.

Eco wool
De collectie eco wollen kinderdekens is gemaakt van 100% eco wool, de lamswol komt uit New Zeeland en is terug te herleiden naar de individuele "farms" waar de dieren zijn opgegroeid. De schapen worden niet middels de mulesing methode geschoren en de wol is vrij van chemicaliën gewassen en er is geen bleekmiddel gebruikt.
De dekens zijn er in twee diktes:
De basic wollen dekens, zijn soepele dekens en erg fijn voor het frisse voorjaar en het najaar.
De dichter geweven dekens zijn dikker en warmer, na het weven zijn deze dekens gewassen waardoor het een zachte en dichte deken wordt, zeer geschikt voor de koude wintermaanden. Daarnaast zijn deze dekens jacquard geweven waardoor de achterkant van de deken precies het negatief is van de voorkant.

 

© 2010 - 2023 Klippan NL Zweedse dekens en plaids | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel